На Донеччині нагадали про права підприємців під час проведення перевірок

26.02.2020

87782797_3747050081986762_440723829946318848_o26 лютого представники Сектору Державної регуляторної служби у Донецькій області взяли участь у другому засіданні Комітету підприємців харчової та переробної промисловості Донецької ТПП. В ході роботи були розглянуті питання переваг від впровадження системи НАССР. Під час виступів доповідачі акцентували увагу на необхідності впровадження в регіоні систем управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР. 

Представниця відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Краматорського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Ірина Сбоєва ознайомила присутніх з вимогами сучасного законодавства до контролю за безпечністю харчових продуктів.

Завідувач Сектору ДРС у Донецькій області нагадала присутнім про сферу дії Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (далі – Закон № 877), визначені цим законом основні принципи і порядок здійснення перевірок, повноваження контролюючих органів, права та обов’язки суб’єктів господарювання в ході контрольних заходів.

Олена Ростова окремо роз’яснила деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Зокрема йшлося про Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04 грудня 2019 р. № 1132.

За результатами досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з Сектором ДРС у Донецькій області  з метою отримання фахової методичної допомоги під час здійснення контролюючими органами державного контролю за додержанням діючого законодавства.

У роботі засідання взяли участь 32 учасника: представники державної влади, місцевого самоврядування, бізнес-асоціацій, керівники підприємств.