Сторінка: https://www.drs.gov.ua/regionalni-novyny/kirovogradska-oblast/na-kirovogradshhyni-obgovoryat-osoblyvosti-dilovogo-klimatu-oblasti-pid-chas-kruglogo-stolu-2/
7 липня відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва міста Кропивницького, у якому взяла участь завідувач Сектору ДРС у Кіровоградській області Наталія Оніщенко.
Члени Координаційної ради розглянули інвестиційний проект, наданий приватним підприємцем для отримання фінансової допомоги, який спрямовано на розвиток підприємства громадського харчування, забезпечення споживачів якісною та свіжою продукцією.
Відповідно до Регіональної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Кіровоградській області, фінансова підтримка надається Регіональним фондом підтримки підприємництва безвідсотково на зворотній основі, терміном до 3-х років, для впровадження бізнес-проектів за принципом мікрокредитування, за умови цільового використання коштів, обов’язкового їх повернення та оформлення договорів гарантії повернення коштів. Підтримка здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету та співфінансування з районних і міських бюджетів.
Проект отримав попереднє погодження Координаційної ради, але, враховуючи відсутність у бізнес-плані необхідних фінансових розрахунків у повному обсязі, прийнято рішення про доопрацювання проекту розробником та його розгляд на наступному засіданні Координаційної ради.
Йшлося також про нагородження підприємців м. Кропивницького відзнаками міської ради, а також подання кандидатур на нагородження відзнаками Кіровоградської обласної ради. Члени Координаційної ради одноголосно підтримали надані кандидатури, серед яких – суб’єкти малого підприємництва, керівники громадських об’єднань підприємців міста та області. За пропозицією присутніх продовжено термін подання кандидатур на нагородження.
Фахівцем Державної регуляторної служби України до представників громадських організацій підприємців – членів Координаційної ради доведено інформацію про проведений експертами Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» аналіз бізнес-середовища в Україні. Домовились про проведення круглого столу з цього питання.